martes, 17 de noviembre de 2015

Purí d'ortiga

Veient el creixement que han tingut les ortigues, aquesta setmana hem fet el preparat per tenir purí.
Com l'hem fet? Doncs hem agafat uns 3 kg d'ortigues i els hem posat un un recipient de plàstic amb uns 25-30 litres d'aigua. Ara deixarem la barreja uns 15 dies perquè fermentin les ortigues (han de sortir unes bombolletes a la superfície), preferiblement a uns 20ºC. Com que a la nit no tindrem aquesta temperatura pot ser que la fermentació vagi més lenta, bé ja ho veurem. Passats aquests dies, quan ja no surtin més bombolletes, filtrarem el suc i ja tindrem el purí d'ortiga fet. El podrem guardar en ampolles de plàstic en un lloc fresc.
El purí d'ortiga va bé per al tractar pugó, aranya roja i míldiu de la patata, aplicat al 10%. També incrementa la fotosíntesi, afavoreix la fermentació del compost, evita la clorosi i afavoreix l’arrelament, en aquest cas diluït al 20%. A la imatge podeu veure com ho hem preparatTambé hem condicionat l'escala per entrar a l'hivernacle, on hi posarem els armaris per guardar les eines.
D'altra banda, es un bon moment per fer una escarda i eliminar les herbes que estan sortint als horts i que fan competència als conreus que estem plantant.No hay comentarios:

Publicar un comentario