lunes, 30 de noviembre de 2015

El fred ja és aquí

Des de mitjans de novembre, quan ha arribat la primera onada de freds "polars", el creixement dels conreus s'ha alentit. Els que varen plantar aviat, al primers mitjans de setembre, han fet bones collites de cols, enciams, pastanagues, bledes, etc, però a partir d'ara el creixement anirà més lent i les collites no seran tant abundants, fins a mitjans de febrer, quan després d'anar-se allargant el dia, tornarem a gaudir dels fruits que dóna l'hort.




Ara el que toca és anar cuidant el que hi ha plantat, amb tractaments preventius, regs espaiats, neteja de l'hort i escarda per les males herbes, etc.


Els més atrevits van sembrar patates al setembre, i ara les han hagut de tapar amb plàstic per donar-los-hi temperatura i que no es gelin.


Com que els horts que teniem adobats ens van donar moltes ortigues, les vam aprofitar per fer purí, pensant en la primavera i en els pugons, aranyes i altres predadors que segur que ens arribaran. El purí d'ortiga, a banda de ser un bon insecticida, també és molt bon adob si s'aplica al sòl o a la planta diluït.









No hay comentarios:

Publicar un comentario