miércoles, 9 de diciembre de 2015

Les feines de manteniment

El desembre i el gener són mesos de poca feina a l'hort, més enllà de plantar alls, espinacs, cebes tardanes, alguns pèsols i poca cosa més, a banda d'anar seguint els conreus que ja tenim, treure herbes i algun tractament preventiu. Seguirem collint algunes cols, bròquils, bledes, enciams i pastanagues. Alguns han vingut a treure herbes, i renoi si es nota, l'hort fa una altra cara.

Bona feina família Llopis !!!!

Ara que tenim algun hort amb ortigues ben esponeroses, pot ser un bon moment per preparar purí d'ortiga, tal com nosaltres ja hem fet. Crec que amb el que hem preparat, uns 10-12 litres, n'hi ha d'haver per tots, ja que s'aplica diluït, al 10% o 20 % segons l'ús a que el dediquem, de manera que tindrem purí per uns 100 - 150 litres d'aigua. Tot i amb això, pot ser bo  preparar-ne uns quants litres més. És un bon producte i un bon adob per la planta, a banda de ser plaguicida. Animeu-vos, que a la primavera en recollireu els fruits.

Des dels Horts hem aprofitat aquesta setmana per posar les "taquilles" per deixar-hi eines, roba i calçat d'hivern. Algunes ens han portat més feina de la que ens pensàvem, ja que estaven una mica atrotinades i les hem hagut d'arreglar i pintar. És el que te comprar coses utilitzades !!! Tot i amb això, el treball ha estat molt satisfactori i han quedat molt polides.

Aquí podeu veure el pintor (l'Oriol), les "taquilles" sense pintar i les taquilles pintades.

L'artista en plena feina 

La feina acabada (les de l'esquerra). 



No hay comentarios:

Publicar un comentario